Victor Ponta s-a aflat in cursul zilei de joi in Turcia. Aceasta informatie este confirmata din mai multe surse si nu exista dubii asupra ei. A fost publicata de BN24 in premiera la ora 15:38, Digi 24 a difuzat-o in jur de ora 18.00. HotNews.ro a confirmat-o din mai multe surse si a publicat-o in jurul orei 18.30. Informatia a inceput sa circule printre jurnalistii acreditati pe guvern inca din cursul diminetii de joi. Se stia si in alte redactii TV ca Ponta a plecat din nou din tara, dar au dat informatia fie foarte tarziu, fie au ingorat-o complet.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Ponta a plecat din Romania miercuri noaptea si a revenit din Turcia, dupa toate informatiile obtinute de HotNews.ro, in cursul serii de joi cu o cursa Turkish Airlines. Extrem de atent cu orice se publica despre el, daca era in tara asa cum pretinde, ar fi dezmintit informatia in jumatate de ora de la prima publicare, in nici un caz dupa cateva ore bune. Abia joi seara la ora zece, dupa un scurt dialog cu propriul caine, Ponta decide sa publice pe Facebook urmatorul text:

"LILO, cea mai buna prietena a Irinei si al 5 lea membru al familiei noastre, a vazut la televizor ca sunt fugit in Turcia / ca ma operez si nu ma va vedea mult timp!!! A venit uimita sa ma intrebe ce fac?? Sunt acasa, ma pregatesc sa ma uit la meciurile din seara asta de la Campionatul European de Baschet, si apoi sa ma culc pentru ca maine am treaba multa la Guvern! Va rog nu mai speriati bietul caine?!"

De remarcat viclenia pisicutului luat la rost de un caine usor nelinistit. Scurta recapitulare. LILO se holba linistita la stiri, cand afla pe nepusa masa ca stapanul a sters-o in Turcia, la fel ca data trecuta, in mare taina. Patrupedul intra in panica, latra, schelalaie, se invarteste in jurul cozii. La televizor se anunta Ponta a plecat/a fugit/s-a dus la operatie, ma rog, fiecare ce a inteles din disparitia lui. In plina harmalaie, premierul intra senin pe usa. Cainelui ii cade falca si intreaba pe bune dreptate ce naiba face, pe unde umbla.

Sursa foto: Facebook - Victor Ponta

Cu naturaletea binecunoscuta, Ponta ii raspunde senin, bine, sunt acasa, ma pregatesc sa ma uit la baschet si dupa aia ma culc. De data asta minte prin omisiune. Nu-i marturiseste tot adevarul. Nu zice de unde vine, ce a cautat in Turcia, ci il abureste cu ceva ce pana si un biet caine poate lesne vedea cu ochii lui. Anume, ca a ajuns acasa si ca se va uita la TV.

LILO ridica o spranceana, amusina putin in jurul servietei si se tranteste pe covor. Ponta ii face o poza si se repede la tastatura sa povesteasca tarii intregi cum a reusit sa-si trompeze animalul. L-a facut din vorbe si pe asta. LILO este, la urma urmei, singura care mai pune botul la minciunile lui.

PS: Premierul a cautat sa genereze confuzie si sa puna la indoiala credibilitatea unor surse de stiri mintind prin omisiune. Deja e patologic. Interesant, totusi, de aflat ce ascunde aceasta noua vizita fulger in Turcia si de ce atata secretomanie in jurul ei