Activitatea sectiei de anestezie-terapie intensiva (ATI) a singurului spital de copii din judet a fost suspendata temporar in urma cu cateva zile din cauza lipsei medicilor anestezisti care sa asigure liniile de garda, urgentele fiind transferate catre unitati spitalicesti din Bucuresti, scrie Agerpres. Autoritatile intrunite joi in sedinta nu au reusit deocamdata sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema.

Situatia de la Spitalul de Pediatrie Ploiesti a fost discutata in cadrul unei sedinte la care au participat consilierul local cu atributii de viceprimar, Iolanda Bazavan, managerul spitalului, Catalin Visean, dar si alti alesi locali.

Ulterior, Visean a declarat, intr-o conferinta de presa, ca activitatea sectiei ATI din cadrul singurului spital de pediatrie din judet a fost suspendata prin ordin al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Prahova din cauza lipsei medicilor anestezisti care sa asigure liniile de garda.

"In momentul de fata, asiguram prin sectia de chirurgie, care are linie de garda si este acoperita in totalitate, urgentele chirurgicale. Daca necesita interventii complicate, in momentul de fata nu le putem face pentru ca avem suspendat compartimentul de anestezie terapie intensiva. Impreuna cu doamna viceprimar suntem in discutii cu Ministerul Sanatatii pentru rezolvarea acestei situatii", a afirmat Catalin Visean.

Intrebat ce se intampla cu acele cazuri care nu pot fi tratate la Ploiesti, managerul spitalului a spus ca ele vor fi directionate catre unitati sanitare din Bucuresti.

"Cazurile pe care noi nu le putem rezolva o sa le redirectionam catre Bucuresti. Asta trebuie sa stie parintii, ca niciodata nu le-am pus viata copiilor lor in pericol. (...) putem rezolva diagnosticele care nu necesita anestezie totala", a spus Visean.

Reprezentantii autoritatilor au aratat, raspunzand unor intrebari, ca nu s-a gasit o solutie in urma discutiilor avute joi, o intalnire similara, la care vor participa si reprezentanti ai DSP Prahova, urmand sa aiba loc in cursul zilei de vineri.

Spitalul de Pediatrie Ploiesti are 135 de paturi si se afla in administrarea Primariei Ploiesti.