Mariana Rarinca sustine in continuare ca nu a santajat-o pe Livia Stanciu, insa recunoaste ca a avut o abordare gresita fata de aceasta, afirmand ca, daca ar fi stiut ce i se va intampla, nu ar mai fi cerut "niciun leu" de la sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mariana Rarinca a fost audiata joi la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care a fost trimisa in judecata de DNA pentru ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele ICCJ, relateaza Agerpres.

"Ma aflu in fata dumneavoastra pentru ca nu am ajuns eu prima la DNA. (...) Cand esti suparat, probabil faci lucruri necugetate. Eram foarte suparata pe Livia Stanciu. Nu recunosc fapta de care sunt acuzata. Recunosc ca am avut o abordare gresita. Daca stiam ca mi se va intampla asa ceva, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu", a spus Rarinca in sala de judecata.

Ea le-a cerut celor doi judecatori, Dorel Matei si Anamaria Tranca, sa nu mai ia in considerare declaratiile date anterior de ea in faza de urmarire penala, pe motiv ca atunci era in stare de soc, iar adevarul este cel spus acum in sala de judecata.

Mariana Rarinca a respins acuzatia ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu cu suma de 20.000 de euro, aratand ca doar a incercat sa recupereze datoriile pe care sefa ICCJ le avea la ea, respectiv sumele de 1.600 de euro, 2.000 de lei si 1.800 de lei, reprezentand contravaloarea facturilor platite in contul cabinetului de avocatura al sotului Liviei Stanciu.

"Eu am lucrat pentru familia Stanciu. Eram secretara la cabinetul de avocatura al domnului Stanciu. Dupa ce Andrei Stanciu a decedat, Livia Stanciu m-a rugat sa ma ocup de problemele cabinetului si de plata utilitatilor de la apartamentul din Galati. La cabinet erau multe probleme nerezolvate si neclaritati, dar nu pot sa le spun aici", a precizat Rarinca.

Femeia a dezvaluit ca, dupa decesul avocatului Andrei Stanciu, sefa Curtii Supreme i-a dat sacose cu acte de la cabinetul de avocatura pentru a le arde.

Ea mai sustine ca a convenit cu Livia Stanciu sa aiba grija in continuare de cabinetul de avocatura, iar in schimb trebuia sa primeasca lunar 200 de euro, dar sa si plateasca utilitatile.

Tot Rarinca spune ca nu a mai primit bani de la Livia Stanciu, in schimb a platit facturile din banii ei.

Judecatorul Dorel Matei a intrebat-o de ce a luat decizia de a merge la Antena 3 pentru a face dezvaluiri despre Livia Stanciu si de ce nu a apelat la un proces in instanta pentru a recupera banii.

"Cum credeti ca ar fi aratat un proces intre mine si Livia Stanciu? Cine mi-ar fi dat dreptate? Nu am divulgat nimic la nicio televiziune", a raspuns Rarinca.

In schimb, ea a refuzat sa raspunda la intrebarea daca a oferit consultanta juridica unor asociatii de proprietari, pentru care ar fi incasat 6.000 lei.

Rarinca a refuzat apoi sa raspunda intrebarilor puse in sala de judecata de Livia Stanciu, pe motiv ca aceasta "nu este un reper de moralitate".

Initial, in acest dosar, Mariana Rarinca a fost condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare, dupa care, in mai 2015, femeia a fost achitata de Curtea de Apel Bucuresti.

Ulterior, decizia de achitare a fost anulata tot de Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei contestatii depuse de DNA.