Guvernul a aprobat Carta Alba a Apararii

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 9 septembrie 2015, 16:15 Actualitate | Esenţial

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, documentul programatic "Carta Alba a Apararii". Documentul raspunde prevederilor Strategiei nationale de aparare a tarii si implementeaza obiectivele de aparare stabilite de Programul de guvernare. Dupa avizarea de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Carta Alba va fi supusa aprobarii Parlamentului, conform legii, pentru un orizont de patru ani (2015-2019). Carta Alba este primul document de planificare a apararii elaborat in baza noii Legi care stabileste obiectivele politicii de aparare.

Documentul evidentiaza schimbarile semnificative la nivelul mediului international de securitate, fata de care au fost identificate solutiile de asigurare a capabilitatilor necesare statului roman pentru promovarea si protejarea intereselor nationale in fata riscurilor si amenintarilor curente, a celor aflate in dezvoltare si a celor viitoare, indeplinirea angajamentelor in planul securitatii si apararii asumate de tara noastra in cadrul NATO si UE, precum si fata de alte organisme internationale si autoritati publice nationale.

Obiectivele politicii de aparare pentru perioada 2015-2019, potrivit documentului, sunt: dezvoltarea capabilitatilor de aparare robuste, cresterea credibilitatii strategice in cadrul NATO si al UE, consolidarea parteneriatelor strategice, in mod deosebit cu Statele Unite ale Americii, dezvoltarea relatiilor de cooperare internationala in plan bilateral, regional si in cadrul organizatiilor internationale, precum si sprijinirea autoritatilor publice in gestionarea unor situatii de urgenta.

Pentru atingerea acestor obiective, misiunile generale ale Armatei Romaniei sunt: contributia la securitatea Romaniei pe timp de pace, apararea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei, participarea la apararea aliatilor si partenerilor, in cadrul NATO si UE, promovarea stabilitatii regionale si globale, inclusiv prin utilizarea diplomatiei apararii, sprijinirea autoritatilor administratiei publice in situatii de urgenta, pentru acordarea de asistenta populatiei si pentru managementul consecintelor dezastrelor.

Un capitol important al Cartei Albe este dedicat functionarii eficiente a managementului integrat al resurselor, care reprezinta una din conditiile esentiale in vederea indeplinirii de catre Armata Romaniei a misiunilor ce ii revin. De asemenea, documentul accentueaza importanta Declaratiei NATO, adoptate cu prilejul Reuniunii la nivel inalt din Tara Galilor, din septembrie 2014, si a Acordului politic national privind cresterea finantarii pentru aparare.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1269 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri