Tribunalul Ilfov a emis, miercuri, un mandat de arestare in lipsa pe numele lui George Adrian Epaminonda Burghel, fostul socru al lui Mihail Balasescu, principalul suspect in cazul uciderii politicianului, anunta Agerpres. Mihail Balasescu, fost secretar general adjunct al PNL, a fost gasit mort, vineri seara, intr-o locuinta din Bragadiru, judetul Ilfov, iar principalul suspect este fostul sau socru, care inca nu a fost prins de politisti.

Potrivit concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Mihail Balasescu a fost violenta si a survenit in urma asfixiei mecanice prin strangulare. Parchetul mai arata ca victima prezenta si o serie de leziuni traumatice (plagi contuze epicraniene si la nivelul fetei, fractura nazala, hematoame, echimoze, excoriatii), produse cu un corp dur, cu putin timp anterior decesului in contextul procedurii strangularii.

Procurorii sustin ca, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, in timp ce se afla in apartamentul sau din orasul Bragadiru, Burghel l-a lovit de mai multe ori pe fostul sau ginere, Mihail Balasescu, cu o vaza in cap si l-a sugrumat cu cinci coliere din material plastic, acte de violenta ce au condus la decesul acestuia.

Lidia Cernatescu, avocata lui Mihail Balasescu, a declarat ca acesta avea un conflict atat cu fostul socru, dar si cu fosta sotie, Ana Maria Burghel. Conflictul era legat de modul in care au fost impartite bunurile intre Mihail Balasescu si Ana Maria Burghel, dupa ce acestia au divortat. Principalul motiv de cearta il constituia faptul ca Mihail Balasescu a castigat la partaj o masina, care era insa in posesia socrului sau. Avocata sustine ca dupa partaj Mihail Balasescu a inceput sa primeasca amenintari de la fosta sotie si sora acesteia, care avea un prieten recidivist.

"Mihail Balasescu a obtinut o masina din bunurile pe care le aveau in comun si de doua saptamani era urmarit, amenintat. Fosta sotie i-a dat cu spray in fata, a fost internat la spital, a fost sa dea declaratii si cand a iesit de la politie a fost urmarit de sora Anei Burghel si de catre prietenul acesteia. Domnul Balasescu a solicitat sprijinul organelor de politie. Pe data de 31 august, a fost sunat de tatal doamnei Burghel, care i-a spus: 'as vrea sa te ajut sa iti recuperezi bunul, pentru ca sunt certat cu fetele mele'. El m-a sunat sa ma intrebe daca sunt de acord sa mearga sau ce il sfatuiesc sa faca. Eu i-am spus sa nu se duca", a aratat avocata Lidia Cernatescu.

De cealalta parte, Ana Maria Burghel, cea de-a patra sotie a lui Mihail Balasescu, sustine ca acesta avea un comportament violent fata de ea, motiv pentru care femeia a hotarat sa divorteze.