Guvernul va adopta miercuri o ordonanta de urgenta prin care sportivii sau personalitatile culturale care "se bat pentru valorile nationale romanesti" pot obtine cetatenia Romaniei in procedura accelerata, a anuntat premierul Victor Ponta.

Profit.ro a scris in urma cu o zi ca guvernul a pregatit o ordonanta prin care sportivii de alta nationalitate care pot contribui la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite vor primi cetatenia romana mult mai repede si printr-o procedura simplificata.

De aceleasi prevederi se vor bucura si personalitatile din domeniile culturii, artei sau stiintei, care au contribuit in mod semnificativ la promovarea culturii, civilizatiei si spiritualitatii romanesti, potrivit sursei citate.

Vorbind despre posibilitatea scaparii de o "procedura intortocheata, uneori umilitoare", Ponta a precizat ca, "prin propunerea unui ministru, putem acorda cetatenia celor care servesc Romania sau pot aduce un plus in domenii precum sportul, cultura, arta".

"Sustin ordonanta, o adoptam azi", a continuat primul ministru, mentionand ca este necesar ca "in situatii exceptionale sa ne arata recunostinta sau sprijinul pentru cei care vor sa creasca valoarea noastra in anumite domenii".