Senatorii juristi au intocmit, marti, in unanimitate un raport favorabil cu amendamente initiativei legislative a deputatului Nicolae Paun (minoritati), care permite minorilor cu varsta de pana la 14 ani sa isi viziteze, in penitenciar, parintele privat de libertate daca acesta nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica sau un risc pentru siguranta penitenciarului, informeaza Agerpres.

"Comisia, in unanimitate, a dat un raport favorabil propunerii legislative in sensul in care, cu respectarea unor conditii de siguranta stabilite de catre penitenciar, adica cu niste exceptii in cazul in care persoana respectiva de exemplu prezinta un pericol public, persoanele condamnate sa poata intra in contact, in timpul vizitelor, cu copiii lor minori si sa poata beneficia cu prioritate, daca indeplinesc celelalte conditii, de invoiri legale. Propunerea a vizat nu persoana condamnata. Initiatorul s-a gandit la minor care, pana la urma, are nevoie de afectiunea parinteasca si de acest contact", a declarat presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc, la finalul sedintei de marti.

Comisia juridica din Senat a modificat propunerea legislativa care completeaza art. 68 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal printr-un amendament care stipuleaza ca "vizitele la locul de detinere, a copilului/copiilor cu varsta de pana la 14 ani sau a parintilor condamnatului care executa o pedeapsa in regim privativ de libertate si nu prezinta risc pentru siguranta penitenciarului, se desfasoara fara dispozitiv de separare".