Laura Codruta Kovesi a declarat marti ca ancheta in cazul premierului Victor Ponta este aproape finalizata, dar ca procurorul de caz va decide cand va fi incheiata aceasta.

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

”Procurorul de caz va decide când va finaliza ancheta. La momentul actual, acheta este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe”, a declarat sefa DNA jurnalistilor ce au intrebat-o despre mersul anchetei.

Victor Ponta fost joi la sediul DNA, pe care l-a parasit dupa o ora si 40 de minute.

Premierul a declarat ca a cerut ca situatia sa sa fie disjunsa din dosarul Turceni - Rovinari, in care este acuzat de de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, pentru a fi "rezolvata" mai repede.

Ponta: Chiar ma bucur de ceea ce a zis procurorul sef

La putin timp dupa declaratiile facute de Kovesi, Victor Ponta a declarat, in fata sediului PSD, la intrebarile ziaristilor, ca isi doreste sa se finalizeze cat mai repede acest dosar in care, ca la "Radio Erevean", este vorba de "51.000 de lei ai mei pe care de fapt i-am platit, nu i-am luat".

"Chiar ma bucur e ceea ce a zis procurorul sef si nu imi doresc decat cat mai repede sa am o solutie", a spus primul ministru, precizand ca din acest motiv a cerut si disjungerea cauzei sale din dosarul Turceni - Rovinari.

"Cu cat se termina mai repede cu cat mai bine, din punctul meu de vedere", a adaugat acesta.