UPDATE 10.51 Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca in acest dosar "au aparut elemente noi" si ca aceasta decizia instantei in dosar.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca marti cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in cazul unui dosar pe numele fostilor ministri Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, informeaza Agerpres.

Pe 27 august, ICCJ a amanat judecarea acestei cereri, motivul fiind nepublicarea unei decizii a Curtii Constitutionale legate de citarea partilor in cadrul acestei proceduri.

Procurorii DNA au solicitat judecatorilor sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care sunt vizati Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, pentru abuz in serviciu si achizitii publice facute in timpul mandatelor de ministru al Educatiei.

Potrivit site-ului ICCJ, cererea DNA a fost depusa pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335. alin. 4 NCPP)", iar primul termen acordat a fost 23 iunie, cand cauza a fost amanata pentru 27 august, ulterior pentru 8 septembrie. A