Cinci romani sunt judecati incepand de luni, la Bruxelles, pentru uciderea unui bijutier din oras la 24 iulie 2010, dar avocatii lor au cerut inca de la inceputul procesului demontarea geamurilor de securitate si un mai bun sistem de comunicare cu clientii lor, relateaza postul belgian RTBF, citat de Mediafax.

Apararea spune ca geamurile de securitate (prevazute cu sistem anti-glont) sunt problematice, afirmand chiar ca acuzatii sunt "in cusca". De asemenea, avocatii au cerut un sistem mai bun de comunicare cu clientii lor. "Doua telefoane intre avocati si boxa celor cinci acuzati, este prea putin", au declarat avocatii apararii.

Ei subliniaza, de asemenea, ca clientii lor nu vorbesc limba franceza si ca, desi traducatorii sunt prezenti, aceasta situatie nu faciliteaza derularea procesului.

Cei cinci romani, cu varste cuprinse intre 30 si 44 de ani, au fost acuzati de uciderea bijutierului Dominique Legros, pe data de 24 iulie 2010, in timpul unui furt. Victima a fost gasita moarta in magazinul de bijuterii unde lucra, prezentand rani la nivelul capului si avand mainile si picioarele legate.

In urma autopsiei, s-a constatat ca aceasta a murit prin strangulare, inainte de a suferi mai multe rani la nivelul fetei.

Indivizii sunt considerati foarte periculosi, iar Curtea de Justitie de la Bruxelles va fi intens supravegheata de politie. Dezbaterile ar trebui sa dureze doua saptamani.