Premierul Victor Ponta a declarat luni ca Romania trebuie sa fie solidara cu ce se intampla la ora actuala in Europa si, in acest context, poate sa primeasca refugiati in limita a 1500 de locuri, dintre care circa 200 au fost deja ocupate. Seful Executivului a aratat ca solidaritatea inseamna atat obligatii cat si drepturi, subliniind ca "tocmai tarile care acum ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor sunt tarile care ne-au tot amanat cu Schengen".

Ponta a precizat ca va expune pozitia guvernului pe acest subiect intr-un CSAT care va avea loc, probabil, saptamana viitoare, urmand ca acolo sa fie luata o decizie in aceasta privinta.

"CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decat suntem pregatiti, adica 1.500", a declarat Ponta.

"Romania trebuie sa fie o tara europeana si sa fie solidara cu ce se intampla in Europa. Solidaritate inseamna drepturi si obligatii, adica avem aceleasi obligatii cu celelalte tari, trebuie sa avem si aceleasi drepturi. Iata ca acum poate se constata ce nedreptate s-a facut Romaniei cu Schengen. Si daca suntem solidari la obligatii suntem solidari si la drepturi si tocmai tarile care acum ne cer sa fim solidari in problema refugiatilor sunt tarile care ne-au tot amanat cu Schengen", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat ca "nu putem sa primim mai multi imigranti de cate locuri avem, si anume 1500. In momentul de fara, deja 200 de locuri au fost ocupate. Nu putem sa primim azi mai mult decat avem locuri sau suntem pregatiti sa primim".

Ponta a mai aratat ca trebuie lucrat si pe un alt palier, si anume rezolvarea cauzei acestei migratii.