Zeci de hectare de vegetatie si o cherhana au ars intr-un incendiu izbucnit in zona plajei de la Vadu, in Rezervatia Biosfera Delta Dunarii, sute de persoane fiind ajutate de pompieri sa iasa din zona cuprinsa de flacari si fum, intrucat vantul puternic a facut ca focul sa se extinda cu repeziciune, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Dobrogea" al judetului Constanta spun ca alarma a fost data duminica, in jurul orei 11.30, cand o persoana a anuntat ca vegetatia uscata din zona plajei de la Vadu a fost cuprinsa de flacari. Din cauza vantului, care a suflat cu putere toata ziua, focul s-a intins cu repeziciune, cuprinzand zeci de hectare cu vegetatie si extinzandu-se apoi la o cherhana construita din lemn si stuf, pe plaja.

In zona au fost trimise mai multe echipaje ale ISU "Dobrogea", care au fost suplimentate de-a lungul intregii zile, aproximativ 100 de militari intervenind pentru lichidarea focului.

In interventia lor, pompierii au ajutat sute de persoane, aflate in cherhanaua cuprinsa de flacari sau in rulote si corturi pe plaja, sa iasa din zona de pericol, oamenii fiind evacuati pe cai de acces sigure. In total, peste 100 de autoturisme au fost scoase din zona de pericol.

Pompierii au reusit sa stinga flacarile abia in jurul orei 4.00 dimineata, dar focul a distrus complet cherhanaua, doua rulote si patru barci pescaresti, dar si zeci de hectare de vegetatie uscata. La interventie au participat, pe langa pompierii militari, si o masina de la Serviciul de voluntari pentru situatii de urgenta, tractoare si excavatoare.

Reprezentantii ISU "Dobrogea" spun ca, pentru moment, nu se cunoaste cauza declansarii incendiului, fiind in curs de investigare.

Potrivit sursei citate, pompierii militarii au fost solicitati sa intervina si sambata pentru lichidarea unui incendiu care izbucnise intr-o zona apropiata, iar din primele informatii reiese ca acolo focul a fost pus intentionat.