Un tronson din autostrada Sibiu - Orastie, dat in folosinta cu doar 9 luni in urma, chiar inaintea alegerilor din noiembrie 2014 este inchis incepand de luni pentru reparatii. Este o portiune de 22 de kilometri pe care au aparut fisuri adanci care pun in pericol siguranta traficului rutier.

Tronsoul este in garantie asa ca lucrarile vor fi facute pe cheltuiala constructorului care estimeaza ca autostrada va ramane inchisa timp de o luna si jumatate.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a informat acum cateva zile ca incepand de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orastie - Sibiu, va fi instituita restrictia totala a traficului rutier, respectiv intre Nod rutier Saliste (km 270+020) - Nod rutier Cunta (km 292+455).

CNADNR anunta ca lucrarile defectuoase realizate de catre constructorul italian Impregilo au dus la crapaturile din asfaltul autostrazii A1 Orastie - Sibiu Lot 3. Potrivit autoritatilor, constructorul s-a apucat sa remedieze lucrarile si in zona viaductului Aciliu, iar in cazul crapaturilor din asfalt, daca nici acum nu va remedia degradarile produse, Compania de Autostrazi ameninta ca va contracta o alta firma pentru lucrari, mentionand ca toate lucrarile sunt si vor fi executate pe riscul si chaletuiala constructorului.

CNADNR mentiona ca "atat Expertii tehnici din partea Antreprenorului, cat si cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul ca aparitia si evolutia acestui defect nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare ci unei tasari structurale pricinuita de executia necorespunzatoare a lucrarilor la corpul autostrazii".

Cat priveste zona crapaturii de pe banda I de la km 60+600 - km 60+700, expertii CNADNR sustin ca nu a fost respectata prin executie solutia proiectata. Cu alte cuvinte, constructorul a lucrat gresit.