Festivalul Enescu isi cer scuze fata de publicul prezent la Ateneul Roman la recitalurile si concertele de vineri si de sambata. Din motive care nu au tinut de organizatori, zgomotul care s-a auzit din Piata Enescu din Capitala nu a putut fi oprit, informeaza un comunicat de presa al Festivalului.

Festivalul George Enescu 2015Foto: www.festivalenescu.ro

Organizatorii Festivalului George Enescu isi cer scuze fata de cei prezenti la recitalurile si concertele de la Ateneul Roman din cadrul editiei 2015 a Festivalului, in zilele de vineri, 4 septembrie si sambata, 5 septembrie, pentru zgomotul care s-a auzit din Piata Enescu din Capitala.

Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spatiului din Piata Enescu pentru toata durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situatii, insa nu au primit aprobare, arata sursa citata.

In timpul recitalului sustinut de Murray Perahia, sambata, 5 septembrie, organizatorii Festivalului Enescu au incercat sa ii convinga pe cei care faceau probe de sunet pentru Folk You, evenimentul din Piata Enescu, sa se opreasca si sa le reia dupa incheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptata, motivul invocat fiind ca "exista autorizatie", se mai scrie in comunicat.