Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Balasescu in procesul de partaj sustine ca fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plangeri la Politie impotriva fostei sale sotii si a rudelor acesteia, care l-ar fi urmarit, informeaza Mediafax.

Avocata Lidia Cernatescu a declarat, sambata, pentru Mediafax ca un conflict intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel a pornit dupa ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit in urma partajului o masina. Autoturismul era insa folosit de fostul socru al lui Balasescu.

"De la pronuntarea partajului de catre Judecatoria Sectorului 5 era urmarit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen in fata si a fost internat in spital. Sora dumneaei si iubitul acesteia l-au urmarit. Am depus plangeri la Sectia 1 Politie, atat pe numele fostei sotii, cat si pe numele surorii acesteia si al iubitului ei. Domnul Balasescu trebuia sa vina la cabinet pentru a completa plangerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat Lidia Cernatescu, avocata care l-a reprezentat in procesul de partaj pe Mihail Balasescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Balasescu a sunat-o si i-a spus ca fostul socru l-a chemat pentru a-i da masina.

"L-a chemat pe 31 august sa-i dea masina, dar eu i-am spus sa nu se duca", a adaugat aparatorul.

Judecatoria Sectorului 5 s-a pronuntat pe 21 iulie in procesul de partaj intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel. Instanta a dispus ca fostul secretar adjunct al PNL sa primeasca o masina Ford Fiesta, in valoare de 11.000 de lei, si a obligat-o pe Ana Maria Burchel sa-i plateasca fostului sot 920,25 lei cu titlu de sulta.

De asemenea, instanta i-a atribuit la partaj fostei sotii a lui Balasescu mai multe bunuri.

Ana Maria Burchel a cerut, in octombrie 2013, la Judecatoria Sectorului 5 un ordin de protectie impotriva lui Mihail Balasescu. Ulterior, aceasta a renuntat la judecata.

"A depus mai multe plangeri impotriva clientului meu, dar au fost clasate toate", a precizat avocata Lidia Cernatescu.

Principalul suspect in cazul mortii Mihail Balasescu, fost secretar general adjunct al PNL, este un fost socru, tatal ultimei sale sotii, in locuinta caruia a fost gasit cadavrul, acesta din urma lasand si un bilet in care isi anunta crima.

Mihail Balasescu, fost secretar general adjunct al PNL, a fost gasit mort, vineri seara, intr-o locuinta din judetul Ilfov