Un numar de 47 de persoane de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Gruparea Mobila de Jandarmi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov, padurari, vanatori de munte si politisti au reluat vineri cautarile pilotului planorului disparut la inceputul lunii august, informeaza Agerpres.

"Cautarile au loc in zona localitatii Teliu, in locul numit "La Trifanga", de la intersectia DN10 Brasov-Buzau cu un drum forestier spre judetul Covasna. Cautarile vor avea loc in cursul zilei de vineri tinand cont ca din aceasta zona, in data de sapte august cand a au inceput cautarile, au venit primele indicii cu privire la disparitia pilotului si a planorului, dar si in urma analizelor efectuate", a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, cpt.Ciprian Sfreja.

Cautarile pilotului si planorului nu au incetat in judetul Brasov din momentul disparitiei. Zilnic, echipe formate din salvamontisti, jandarmi montani, padurari, voluntari, persoane care sunt bine pregatite efectueaza cautari pe trasee montane greu accesibile.