Autoritatile canadiene au negat ca ar fi primit vreo cerere de azil de la familia baiatului sirian de trei ani gasit mort pe o plaja din Turcia, dupa ce ambarcatiunea cu care incerca sa ajunga in Grecia s-a scufundat, asa cum sustinea matusa copilului, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Autoritatile canadiene din domeniul imigratiei au precizat joi ca nu au gasit date oficiale privind primirea vreunei cereri de azil din partea tatalui lui Aylan, Abdullah Kurdi.

Fratele lui Abdullah, Mohammad, a depus insa o cerere, dar aceasta a fost respinsa pentru ca era incompleta, au adaugat autoritatile.

Aceste precizari au venit dupa ce un parlamentar canadian si matusa lui Aylan Kurdi, care locuieste la Vancouver, au declarat ca solicitarea de azil a familiei baiatului a fost respinsa de autoritatile canadiene. Guvernul canadian a fost criticat pentru ca nu primeste mai multi refugiati sirieni.

Teema Kurdi, sora lui Abdullah, si-a rectificat ulterior declaratiile, precizand ca a sperat sa sponsorizeze o cerere de azil din partea familiei baietelului, dupa ce solicitarea lui Mohammad a fost respinsa.

Aylan si familia lui au fugit in Turcia din orasul sirian Kobane, dupa ce acesta a fost atacat in mod repetat de gruparea Stat Islamic la inceputul acestui an, a povestit Teema Kurdi.

Tatal copilului de trei ani gasit inecat pe o plaja din Turcia, ale carui imagini au ingrozit intreaga lume, a povestit joi ca cei doi fii ai sai i-au "alunecat din maini"in momentul in care barca ce ii ducea spre Grecia s-a rasturnat.