Ioana Petrescu va fi sustinuta de Guvern pentru functia de vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii in cazul in care demisioneaza Mihai Tanasescu, cel care ocupa in prezent acest post, dar autosuspendat dupa ce numele sau a aparut in dosarul Microsoft, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Ioana Petrescu (foto arhiva)Foto: HotNews / DP

Potrivit unor surse citate de Digi24.ro, propunerea premierului Victor Ponta a fost discutata inclusiv la Palatul Cotroceni.

Ioana Petrescu a fost ministru al Finantelor pana la inceputul lunii decembrie 2014, intr-un mandat in care a fost deseori criticata pentru prestatia de la minister si pentru ezitarile in fata ziaristilor.

In martie 2015, Victor Ponta a numit-o la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat.

Cu un doctorat in Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licentiata in economie si matematica. Inainte de reveni in Romania, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.