Tribunalul Prahova a prelungit, miercuri, masura arestului preventiv luata la inceputul lunii august fata de fostul sef al Politiei Locale Ploiesti (PLP), Cristinel Toader, urmarit penal pentru santaj si alte fapte intr-un dosar instrumentat de DNA Ploiesti.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii au admis propunerea procurorilor anticoruptie si au dispus prelungirea, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 6 septembrie si pana la data de 5 octombrie inclusiv, a masurii arestului preventiv fata de Cristinel Toader.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

Cristinel Toader a fost retinut in data de 4 august si ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de santaj (4 fapte), folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 fapte) si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Conform DNA, in perioada 2013 - 2014, Cristinel Toader, in calitate de director general al Politiei Locale Ploiesti, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante in cadrul acestei institutii, in sensul ca i-a constrans pe membrii comisiilor de examinare sa-i puna la dispozitie subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidati, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200 si 1.000 euro.

Procurorii arata ca Toader i-a constrans pe subordonatii sai sa ii furnizeze subiectele, amenintandu-i cu pierderea locului de munca.

De asemenea, procurorii spun ca, in perioada 2012 - 2014, Toader a desfasurat activitati incompatibile cu functia publica de director general al Politiei Locale Ploiesti, constand in aceea ca, in mod repetat, a coordonat prin persoane interpuse intreaga activitate a unor societati comerciale