Senatul a votat modificarea legii privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor de pana la 2 ani, astfel cine opteaza pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 in primul, iar in al doilea an cel mult 1200, indiferent de optiune, potrivit Mediafax.

"Cine opta pentru primul an (de concediu maternal - n.r.) primea 600 lei minim sau 3400 lei maxim, iar cine opta pentru al doilea primea 600 sau 1200. Si s-a pus problema ca, de la inceput, cel care opta pentru doi ani primea numai 1200 de lei maxim si era o nedreptate, discriminare. Si am spus: cine opteaza pentru primul sau al doilea an trebuie sa primeasca la fel - 600 minim sau 3400 maxim in primul si maxim 1200 in al doilea an, indiferent de optiune", a declarat marti senatorul PNL Mariana Campeau.

Campeanu a mai afirmat ca acest proiect de lege elimina o discriminare, insa, a precizat ca este o picatura intr-un pahar cu apa, pentru ca sunt foarte putine mamae care au dreptul la 3400 de lei si opteaza pentru doi ani, in general se intorc la cariera pentru ca inseamna ca au venituri mari.

Proiectul de lege votat de Senat, care va ajunge la Camera Deputatilor, propune modificarea actualei indemnizatii pentru ca "in situatia optarii pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, indemnizatia pentru cresterea copilului sa se stabileasca, pentru primul an, in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 lni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR, respectiv nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR, pentru al doilea an".