Sava Vasile Cornel, detinutul de 27 ani care a evadat pe 29 august din Penitenciarul Galati, a fost prins marti dimineata de politistii galateni, in zona Tunelului Brates din oras, anunta Agerpres. In paralel, conducerea penitenciarului a declansat o ancheta pentru a stabili cum a fost posibila evadarea detinutului.

"Mentionam ca evadarea din stare legala de retinere sau de detinere se pedepseste, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani. Totodata, administratia locului de detinere va dispune masurile disciplinare prevazute de legislatia in vigoare pentru astfel de situatii, precum si analizarea acestuia in cadrul comisiei de individualizare in vederea schimbarii regimului de executare intr-unul mai sever", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Galati, subinspectorul Simona Costache.

Pe 29 august, in jurul orei 15:20, detinutul Sava Vasile Cornel, aflat in custodia Penitenciarului Galati, a parasit punctul de lucru din interiorul unitatii, unde era selectionat sa desfasoare activitati lucrative. Barbatul in varsta de 27 ani, era condamnat definitiv la un an de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovire si era clasificat in regim deschis.