Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit pana miercuri codul galben si codul portocaliu de canicula. Valul de caldura persistent si disconfort termic accentuat se mentin si in primele doua zile de toamna calendaristica, potrivit meteorologilor.

Cod galben si cod portocaliu de caniculaFoto: Administratia Nationala de Meteorologie

Marti, 1 septembrie, vremea se va mentine caniculara in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime ce vor atinge pe arii extinse 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati - cod galben de caniucula, potrivit meteorologilor.

In Maramures, Crisana, Banat, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei si al Olteniei vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat - cod portocaliu de canicula.

Miercuri, 2 septembrie, vremea va fi in continuare caniculara in majoritatea regiunilor tarii si se vor inregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, la campie si la podis, unde este cod galben.

In judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37...38 de grade - cod portocaliu.