Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anuntat, luni, ca greva generala a controlorilor de trafic aerian, care era programata pentru marti, a fost anulata, dupa ce sindicalistii ROMATSA si conducerea regiei au ajuns la un acord in aceasta dupa-amiaza. Liderul sindical ROMATSA, Gabriel Tudorache, a declarat, luni, la cateva minute dupa anuntul ministrului Transporturilor, ca anularea grevei este doar o mica victorie din lupta pentru ca regia sa devina functionala.

Ministrul Transporturilor, Iulian MatacheFoto: Agerpres

"S-a semnat contractul colectiv de munca, se va depune astazi (n.r.: luni ) la ITP, astfel incat nu mai sunt indeplinite conditiile pentru greva. Maine greva nu va mai avea loc. A fost anuntat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problema", a anuntat Iulian Matache, potrivit B1 TV.

La cateva minute dupa declaratia ministrului Transporturilor, liderul sindical ROMATSA, Gabriel Tudorache a declarat ca anularea grevei este doar o mica victorie din lupta pentru ca regia sa devina functionala.

"Din punctul nostru de vedere este doar o mica victorie, lupta continua si vom face tot posibilul pentru decapusarea, depolitizarea si demilitarizarea acestei institutii. A continua cu acesti domni care ne-au adus in aceasta situatie, cu aceasta conducere, care sunt la fel de vinonati ca Stanciu, care au pus in pericol siguranta traficului si pasagerii care ar fi putut pierde bani, acesti domni, doar pentru ca s-a declarat greva legala, desi sunt aceleasi revendicari, au acceptat.

Daca nu vom face curatenie in aceasta institutie, nu va fi bine nici pentru salariatii si nici pentru imaginea ROMATSA", a declarat Gabriel Tudorache, potrivit B1TV.

Directorul general adjuct al ROMATSA, Florin Carnu, a declarat, luni, ca negocierile s-au incheiat dupa cateva zile incarcate de tensiune, in urma semnarii contractului colectiv de munca.

"Pot sa va asigur ca dupa cateva zile si nopti aproape pline de negocieri incarcate de tensiuni, am reusit in final sa incheiem negocierile. Avem acum un contract colectiv de munca. Ca urmare, greva generala anuntata pentru maine nu va mai avea loc. Vom putea sa continuam cu activitatea noastra in conditii normale. Eurocontrolul a fost anuntat privind aceasta chestiune. I-am anuntat ca vom functiona la capacitate maxima", a declarat Florin Carnu, director general adjuct al ROMATSA.

Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat pentru Hotnews, luni, ca sindicalistii au ajuns la un acord cu patronatul ROMATSA pentru toate cele 14 revendicari, insa acordul de incetare a grevei nu va fi semnat pana cand nu vor fi gasite solutiile legale pentru rezolvarea problemei personalului angajat in conformitate cu organigrama propulsata de fostul director general Aurel Stanciu si care, odata cu revenirea la vechea organigrama, nu mai pot fi incadrate pe posturi, deoarece aceste posturi nu mai exista.

Aurel Stanciu, si-a dat vineri demisia din functia de director general al ROMATSA, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Transporturilor Iulian Martache.

Fostul director al regiei, Aurel Stanciu, a fost numit saptamana trecuta in functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor de catre premierul Ponta, desi in aceeasi zi ministrul Transporturilor ii ceruse demisia de la sefia ROMATSA, asa cum HotNews.ro a scris citand surse guvernamentale.

Controlorii de trafic aerian au anuntat, in urma cu o saptamana, ca intra in greva generala, marti,1 septembrie, incepand cu ora 11, fiind nemultumiti de deciziile luate de fosta conducere a regiei si de faptul ca nu au un contract colectiv de munca, potrivit Agerpres.