Infirmiera care a aparut intr-o fotografie alaturi de Gabriel Cotabita, inconstient, pe patul de spital, in perioada in care acesta era internat la terapie intensiva la Spitalul Floreasca, si colega ei care a facut poza respectiva au fost demise de unitatea sanitara, anunta Mediafax, citandu-i pe reprezentantii spitalului. Fotografia in care infirmiera Maria Stanciu aparea alaturi de Gabriel Cotabita aflat pe patul de spital si inconstient a aparut in presa.

Comisia de disciplina si Consiliul de etica de la Spitalul Floreasca au constatat ca au fost incalcate prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului si principiile deontologice din cadrul spitalului si ca nu a fost respectata demnitatea umana.

In urma anchetei, conducerea spitalului a decis desfacerea contractului individual de munca al ambelor asistente implicate in acest incident - Maria Stanciu si Violeta Turcu, cea care a realizat fotografia. Contractul de munca al celor doua fusese suspendat inca din momentul declansarii anchetei.

Cantaretul Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din 8 mai pana in 16 iunie, perioada in care a fost facuta fotografia. Legea privind drepturile pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiilor celor internati.