Doi cetateni sirieni, frati si oameni de afaceri cu rezidenta in Bucuresti, au fost arestati preventiv, pentru trafic de migranti, dupa ce au incercat sa aduca in Romania ilegal alti doi frati, care au fost prinsi de politistii de frontiera constanteni in zona localitatii Negru Voda, relateaza Mediafax.

Potrivit politistilor de frontiera, in noaptea de duminica spre luni, cu ajutorul sistemului de termoviziune, in apropierea punctului de frontiera de la Negru Voda au fost observate doua persoane care mergeau pe jos, dinspre Bulgaria spre Romania.

Astfel, au fost prinsi doi barbati, care au fost apoi transportati la sediul punctului de frontiera pentru audieri.

In urma verificarilor, s-a stabilit ca cei doi sunt frati, cetateni sirieni, si au incercat sa intre ilegal in Romania.

Ulterior, anchetatorii au descoperit ca acestia au fost ajutati de alti doi frati, Ahmad Kouja Jamal si Ahmad Kouja Ahmad, oameni de afaceri din Bucuresti cu drept de sedere in Romania. Unul dintre ei ii adusese pe migranti cu masina, in Bulgaria, pana in apropierea granitei cu Romania, iar celalalt urma sa ii preia, dupa ce ar fi trecut frontiera la noi in tara, si sa-i transporte la Bucuresti.

Politistii de frontiera au deschis un dosar penal pe numele celor doi migranti, pentru intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, fiind apoi predati autoritatilor de frontiera din Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Ceilalti doi frati, oamenii de afaceri Ahmad Kouja Jamal si Ahmad Kouja Ahmad, au fost retinuti de Parchetul Tribunalului Constanta, pentru trafic de migranti, iar miercuri au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele celor doi.