Presedintele Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj cu prilejul Zilei Independentei Republicii Moldova in care spune ca este convins ca, "alaturi de Romania, un aliat redutabil si un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat in care cetatenii se vor bucura de prosperitate, bunastare si stabilitate".

Klaus Iohannis si Nicolae TimoftiFoto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis spune ca a discutat de multe ori cu presedintele Nicolae Timofti cu privire la parcursul Republicii Moldova si a salutat rezultatul alegerilor locale, in urma carora s-a constituit un guvern de coalitie cu o clara orientare proeuropeana.

"Faptul ca astazi guvernul recent format a preluat responsabilitatea de a continua reformele incepute la Chisinau reprezinta un semnal pozitiv, o prima etapa pentru asumarea in practica a valorilor si principiilor europene", se scrie in mesajul citat.

"La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran si independent, Republica Moldova trebuie sa isi urmeze destinul in continuarea procesului de democratizare, in cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sarbatoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care Romania il acorda Republicii Moldova in procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene si vom ramane aceiasi sustinatori dedicati si determinati in atingerea acestui obiectiv", a mai declarat seful statului la aniversarea independentei Republicii Moldova.