Peste 200 de militari din Italia, Spania si SUA au executat, miercuri, in Poligonul Smardan din judetul Galati un asalt aeropurtat in cadrul exercitiului multinational "Swift Response 15", ministrul Apararii, Mircea Dusa, afirmand ca vor fi continuate astfel de exercitii cu partenerii din NATO, potrivit Mediafax.

Un numar de 42 de militari din Italia, 79 din Spania si 109 din Fortele Terestre ale SUA au executat in Poligonul Smardan un asalt aeropurtat, parasutandu-se din sase avioane 530, in cadrul Exercitiului "Swift Response 15", transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sol, conform pregatirii exercitiului tactic, parasutistii au interactionat cu peste 60 de militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galati. Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smardan, militari ai trupelor NATO s-au parasutat si in poligoanele Hohenfels din Germania si Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfasura antrenamente ulterioare.

Potrivit declaratiilor comandantului gruparii operative intrunite, care este si comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, conform raportului preliminar, in timpul exercitiului de la Smardan nu s-au inregistrat incidente.

Generalul american a precizat ca, in poligonul din Bulgaria, un militar a fost ranit usor, insa starea acestuia de sanatate este buna.

Pe de alta parte, seful Statului Major al Fortelor Terestre, generalul maior Dumitru Scarlat, a spus ca exercitiul militar desfasurat in Poligonul Smardan a prezentat "foarte clar interoperabilitatea" dintre fortele terestre romane si fortele terestre din SUA, Italia si Spania.