Saptamana trecuta au fost verificate peste 200 de unitati alimentare de pe litoral, fiind confiscate mai multe tone de alimente si aplicandu-se 26 de amenzi.

In perioada 17.08.2015 - 23.08.2015, in cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2015", medici veterinari oficiali, din cadrul Directiei Sanitare Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta impreuna cu medicii veterinari oficiali detasati, au desfasurat activitati de control in unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare, se arata intr-un comunicat DSVSA.

Au fost confiscate si retrase de la vanzare, urmatoarele produse alimentare: carne si produse din carne - 3.364 kg, lapte si produse lactate - 1.074 kg, peste si produse din peste - 2.017 kg, oua - 27 kg. Valoarea acestora este in cuantum de 55.251 lei.

Potrivit sursei citate, au fost verificati un numar de 215 de operatori din industria alimentara. Controalele au vizat: 111 restaurante, 21 unitati tip fast-food, 13 braserii, 8 unitati tip bufet, 2 pizzerii, 1 bar, 2 beach baruri, 2 pensiuni, 26 magazine alimentare, 1 rulota fast food, 8 laboratoare cofetarie/patiserie, 6 cofetarii/patiserii, 1 cantina, 1 depozit alimentar, 1 gogoserie, 11 tabere scolare, unitati localizate in cele 7 zone de interes turistic Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost aplicate 26 sanctiuni contraventionale, in valoare de 21.200 de lei.