Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania reaminteste conducatorilor auto ca in aceasta perioada se efectueaza lucrari de reabilitare la podul peste Dunare de la Giurgiu, lucrari ce constau in inlocuirea integrala a sistemului rutier (placi betonate si straturi asfaltice), transmite instituia printr-un comunicat de presa.

Odata cu demararea lucrarilor de reabilitare, se circula pe o singura banda.Cozile de tiruri la frontiera cu Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, se intindeau sambata la pranz pe aproximativ cinci kilometri la iesirea din tara

In vederea evitarii unor blocaje in trafic, CNADNR recomanda conducatorilor auto, ca pentru trecerea in Republica Bulgaria sa foloseasca si punctele alternative de trecere a frontierei:

- Calafat (rutier)

- Bechet (trecere cu bacul)

- Zimnicea (trecere cu bacul)

- Calarasi (trecere cu bacul)

- Negru Voda (rutier)

- Vama Veche (rutier)

"Stim ca rutele alternative recomandate presupun marirea distantei parcurse, dar rugam participantii la trafic sa inteleaga faptul ca aceasta reabilitare totala a podului, trebuia facuta acum. Multa lume ne sesiseaza ca am inceput lucrarile in plin sezon turistic, dar acestea nu pot fi executate iarna si nici doar cateva ore pe zi. Trebuie sa se munceasca sustinut atat timp cat vremea ne permite si astfel circulatia pe pod se va relua, in conditii de siguranta si confort, pe ambele benzi la sfarsitul lunii noiembrie anul acesta. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste lucrari, dar trebuie inteles ca nu se mai putea amana si ca peste cateva luni circulatia pe podul de la Giurgiu se va desfasura in conditii foarte bune.", a declarat Narcis Neaga, Director General al CNADNR.