Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a solicitat duminica CSM sa sesizeze Inspectia Judiciara pentru a verifica daca afirmatiile presedintelui PSD Iasi, Gheorghe Nichita, au afectat independenta justitiei, informeaza un comunicat citat de Agerpres.

Gheorghe NichitaFoto: AGERPRES

UNJR arata ca solicitarea vine in contextul in care mai multe site-uri de stiri au publicat vineri o afirmatie a lui Gheorghe Nichita, facuta in cadrul unei sedinte PSD, despre protectia acordata de serviciile secrete in fata legii.

"Aceste afirmatii sunt de o gravitate exceptionala, transmitand opiniei publice ideea ca dosarele in care sunt anchetate fapte de coruptie pot fi 'rezolvate' cu sprijinul serviciilor secrete", se precizeaza in sesizarea facuta de catre UNJR.

Uniunea Judecatorilor considera ca "este imperativ ca astfel de declaratii sa faca obiectul cercetarilor efective ale Inspectiei Judiciare.

"Impactul acestora asupra opiniei publice este unul cu deosebire puternic, in contextul in care survine intr-un spatiu public in care ideea implicarii serviciilor secrete in actul de justitie dincolo de limitele legii a transparut, cel putin la nivel de aparenta, din chiar declaratii ale reprezentantilor acestor structuri", puncteaza UNJR.

Judecatorii arata ca este vorba de afirmatii extreme de concrete privitoare la implicarea serviciilor secrete in actul de justitie.