Procurorii constanteni au emis, sambata seara, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele soferului care a lovit cu masina, in statiunea Mamaia, un politist care incerca sa-l legitimeze, au precizat pentru Agerpres surse judiciare.

Barbatul urmeaza sa fie prezentat, duminica, instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.

Un politist din Constanta a fost lovit sambata dimineata, in statiunea Mamaia, de o masina condusa de un sofer pe care incerca sa-l legitimeze, dupa ce acesta isi parcase autoturismul pe plaja.

Potrivit unor surse din politie, sambata dimineata, s-a primit o sesizare prin 112 la Biroul Mamaia prin care se semnala ca, pe plaja, este un autoturism parcat.

La fata locului, s-a deplasat o echipa mixta, formata dintr-un politist si jandarm, care a identificat langa masina un barbat. Agentul i-a solicitat acestuia sa scoata masina de pe plaja, dar a constatat ca este sub influenta alcoolului sau drogurilor, fapt pentru care s-a urcat politistul la volan, iar barbatul in dreapta.

Conform acelorasi surse, dupa ce a scos autoturismul de pe plaja, politistul a coborat si i-a solicitat barbatului respectiv actele de identitate.

"Acesta s-a facut ca se uita in torpedou, iar la un moment dat a sarit pe scaunul din stanga, a pornit masina si s-a pus in miscare cu viraj la stanga, acrosand politistul cu portiera in zona soldului", precizeaza sursele mentionate.

Soferul in cauza si-a continuat deplasarea, iar dupa circa 1 km a lovit un stalp, unde a fost prins si condus la spital pentru recoltarea probelor de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Potrivit acelorasi surse, rezultatul primei probe ar fi indicat 2 la mie alcool in sange.

La spital, a ajuns si politistul, acuzand dureri la coloana, fara a fi insa nevoie de internare.