Teroristul marocan care a fost placat si dezarmat de soldati americani dupa ce a deschis focul in trenul ce mergea catre Paris s-a rugat de ei sa-i dea Kalashnikovul inapoi inainte ca soldatii sa-l bata pana l-au lasat inconstient, scrie Daily telegraph.

Ce povestesc cei care l-au dezarmat pe teroristul din trenul ThalysFoto: Captura YouTube

Spencer Stone, soldat in fortele aeriene ale SUA, a observat ca marocanul de 26 de ani se comporta suspect si l-a auzit cum incerca sa-si incarce arma in toaleta trenului de mare viteza ce facea cursa Amsterdam-Paris.

Stone calatorea cu un membru al Garzii Nationale din Oregon, Alek Skarlatos, de 22 de ani, ce era in permisie si se plimba prin Europa dupa o misiune in Afganistan.

Cu ajutorul prietenului lor, californianul Anthony Sadler, si al altui pasager, consultantul IT britanic Chris Norman, au reusit sa-l tranteasca pe atacator la pamant, oprind ceea ce putea fi un atac terorist mortal.

Sadler a dezvaluit ca atacatorul i-a implorat sa-i dea inapoi arma AK-47.

"El ne tot spunea sa-i returnam arma: . Dar noi am continuat sa-l snopim in bataie, sa-l imobilizam, si asta a fost tot", a povestit Sadler.

Barbatii au fost laudati pentru curajul lor de presedintele american Barack Obama.

Imaginile facute publice dupa incident il arata pe atacator pe podea, gemand de durere, cu mainile si picioarele legate cu tricouri.

Atentie! Imagini cu puternic impact emotional:

"Spencer a venit in fuga vreo zece metri pana la tip. Am inceput sa-l lovim in cap pana cand s-a prabusit", a relatat Skarlatos.

Nu i-am lasat nicio sansa, povestesc cei trei eroi:

Un individ inarmat a deschis focul, vineri, intr-un tren Thalys ce asigura legatura intre Amsterdam si Paris, ranind grav doua persoane, inainte de a fi imobilizat de doi militari americani, pasageri in tren, si apoi retinut in gara Arras (nordul Frantei).

Parchetul din Paris a anuntat ca sectia antiterorista se va ocupa de ancheta, in timp ce premierul belgian Charles Michel a calificat drept "atac terorist" agresiunea care a avut loc in jurul orei locale 18.00, in timp ce trenul Thalys traversa teritoriul belgian.