Parchetul de pe langa Tribunalul Arges a finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Corneliu Nicolescu, acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si primire la munca a mai mult de 5 persoane, fara incheierea unui contract individual de munca, informeaza Parchetul General.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011 - 2014, patronul firmei nu a inregistrat in contabilitate veniturile realizate din activitati de videochat, desfasurate de un numar de 33 de persoane cu care nu a incheiat contracte individuale de munca si fara a declara platile efectuate catre acestea.

Activitatile de videochat s-au realizat prin intermediul a trei studiouri situate in municipiile Pitesti, Slobozia si Bucuresti, persoanele de sex feminin angajate in fapt pentru desfasurarea activitatii primind lunar sume cuprinse intre 600 si 3000 USD.

"Nicolescu Corneliu, in vederea ascunderii si disimularii adevaratei proveniente a sumelor de bani, a efectuat repetate operatiuni bancare de depunere si retragere in numerar, prin contul sau si al altor persoane", se arata in comunicatul Parchetului.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridica la valoarea de 1.327.969 lei, fiind instituite masuri asiguratorii in vederea recuperarii acestuia.