Controverse aprinse au aparut in ultimele zile in jurul profesiei de medic. Teoretic este una liberala, dar din punct de vedere juridic, daca primesc atentii, salvatorii sunt judecati ca niste functionari publici.

Doctorii sunt consternati ca statul, care interzice functionarului public sa ia mita, este mai nou de acord ca ei sa primeasca "atentii", cu conditia sa fie impozitate.

Medicii spun ca nu vor sa ia mita si nu vor sa primeasca atentii. In acelasi timp insa, nu pot trai cu cateva mii de lei pe luna.

"Asta este cel mai caraghios lucru. Este lipsit de moralitate, adica legalizezi atentile pe care le primesc medicii, ai putea sa le legalizezi pe ale tuturor. Cine mai primeste prin societate atentii pentru a face diverse servicii ar putea sa vina in fata si sa ceara sa se legalizeze si pentru ei. Statul, legalizand acest sistem, este de acord sa arunce in curtea pacientului sustinerea financiara a medicilor. Este tot o spalare pe maini", acuza Dr. Irina Strambu, medic primar, Inst. Marius Nasta pneumoftiziologie.

Integral pe Stirile ProTV