Fosta sefa a DIICOT Alina Bica ramane sub control judiciar, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins joi cererea de revocare a masurii formulate in ambele dosare in care a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie, informeaza Agerpres.

Alina BicaFoto: Agerpres

Tot sub control judiciar ramane si Alin Cocos inculpat intr-una din aceste cauze.

Decizia Instantei Supreme este definitiva.

La iesirea din sediul ICCJ, Alina Bica a sustinut ca nu intentioneaza sa plece intr-o vacanta in strainatate in cazul in care controlul judiciar va fi revocat, motivand ca nu se poate face un astfel de concediu gratuit, dar si ca trebuie sa lucreze.

"O sa-mi deschid un cabinet de avocatura. Trebuie sa lucrez. In pofida a ceea ce s-a spus, nu am alte surse de venit, e normal. (...) De 9 luni eu nu am sursa de venit. Banuiesc ca nu pot sa stau pe banii parintilor. Stau intr-un apartament de 50 mp cu o rata de 400 euro pe luna, pe care daca nu o platesc ma dau afara", a afirmat Bica.

Consiliul Baroului Dolj va analiza, joi, solicitarile fostului sef al DIICOT, Alina Bica, de inscriere in tabloul avocatilor definitivi cu drept de exercitare a profesieisi de inregistrarea unui cabinet individual, cu denumirea “Bica Alina – Cabinet de avocat”.

Consiliul va avea pe masa si concluziile consilierului-raportor , desemnat in sedinta din 9 iulie “pentru verificari”, se arata pe ordinea de zi a Consiliului Baroului Dolj.