In urma cooperarii prin Interpol, un barbat din Bucuresti, urmarit la nivel international pentru inselaciuni cu un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei, a fost preluat de politistii romani de la autoritatile din Costa Rica, informeaza un comunicat al Inspectoratului general.

Miercuri, politistii bucuresteni au preluat, de pe Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, de la politistii din Costa Rica, un barbat, de 28 de ani, din Bucuresti, urmarit la nivel international.

Pe numele acestuia, Tribunalul Bucuresti emisese in lipsa, la data de 18 februarie 2013, un mandat de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Barbatul este banuit ca, in perioada octombrie-decembrie 2011, in calitate de administrator al unei societati comerciale, ar fi indus in eroare 12 societati comerciale cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare - cumparare de marfuri, bunuri pentru plata carora au fost emise file CEC si bilete la ordin refuzate la plata din cauza lipsei de disponibil in cont sau de 'cont inexistent'.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 1.550.000 de lei, se mai scrie in comunicat.

Cel in cauza va fi prezentat magistratilor Tribunalului Bucuresti, pentru confirmarea mandatului.