In lumea medicala, dar si in industria beauty se vorbeste foarte des de sistemul de terapie cu lumina polarizata Bioptron, un dispozitiv medical de provenienta elvetiana care are o plaja de aplicabilitate extrem de larga si care acelereaza vindecarea sau ameliorarea mai multor afectiuni. Efectul luminos generat de dispozitivul medical Bioptron accelereaza vindecarea si ameliorarea unei game vaste de afectiuni.

Bioptron, 3 modeleFoto: Zepter
  • Efectele neplacute generate de soare sunt inlaturate cu Bioptron

Specialistii afirma ca sunt obtinute rezulate remarcabile in tratarea efectelor nedorite cauzate de expunerea indelungata la soare, cu ajutorul Bioptronului, cum ar fi arsurile, hiperpigmentarile - acele pete maronii, care persista timp indelungat pe pielea noastra, reactiile fotoalergice si cele fototoxice. "Cu Bioptronul putem calma arsurile solare, dar si cele casnice, pentru ca genereaza o cicatrice de foarte buna calitate care nu va lasa urme, calmeaza durerea, inflamatia si edemul" afirma Iulia Belc, medic primar reabilitare medicala, unul dintre doctorii care folosesc in tratament lumina polarizata Bioptron.

Medicul afirma ca in cazul petelor solare, acestea pot fi combatute folosind lumina Bioptron, aplicata o data sau de doua ori pe zi. Aceasta actiune putand fi potentata de folosirea unor flitre de culoare si de utilizarea unui ser de albire, in special cel de la Zepter (compania de cosmetice Neuchâtel). Combinarea dintre serul de albire si aplicarea luminii Bioptron cu filtru verde face ca rezultatele sa fie vizibile in scurt timp.

  • Timpul de vindecarea este mult mai scurt daca pacientii sunt tratati cu Bioptron in cazul arsurilor, ulceratiilor, reumatismelor, loviturilor, luxatiilor, taieturilor

In caz de arsura, Bioptronul combate durerea si determina o cicatrizare de buna calitate si fara urme. La fel si in cazul ulceratiilor. Bioptronul mobilizeaza factorii care curata leziunea respectiva si stimuleaza procesul de fagocitoza cu efect bactericid, pentru a se evita suprainfectarea leziunii. De asemenea, tratamentul este recomandat si in cazul oricaror plagi postoperatorii, pentru ca cicatricea va fi mult mai fina, mult mai frumoasa.

In cazul reumatismelor, loviturilor, luxatiilor, taieturilor, folosirea luminii cu Bioptron duce la combaterea durerii, ameliorarea procesului inflamator, neurosensibilitatii periferice, astfel incat, durerile articulare, contracturile musculare sunt simtitor ameliorate.

Bioptron este inregistrat la Ministerul Sanatatii ca dispozitiv medical potrivit Directivei 93/42/EEC (Directiva EEC pentru Produsele Medicale), detine 7 certificate UE si a castigat anul trecut, la Congresul European de Antiaging de la Paris, Trofeul de cel mai bun aparat de prevenire a imbatranirii pe baza de energie.

In prezent in Romania se aplica terapia cu Bioptron in peste 55 de spitale, 10 centre balneoclimatelice, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" Bucuresti, Institutul National de Medicina Sportiva, 35 de centre medicale private precum si numeroase persoane care il folosesc acasa.