Miercuri, cerul va fi mai mult noros si vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, mai ales ziua in zonele deluroase si montane, in nord-vest, centru si local in est, iar noaptea, in special in sud-vest, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat, cu precadere in zona de munte 30...40 l/mp.

Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii si vor caracteriza o vreme racoroasa, chiar rece in nord-est. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 18 si 28 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 9 si 19 grade.

La Bucuresti, vremea va continua sa se raceasca si va deveni racoroasa pentru aceasta data. Cerul va avea innorari si vor fi conditii de averse si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 15...16 grade.

Joi, vremea va fi in general instabila si se va mentine racoroasa, chiar rece in nord-estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 26 de grade, iar cele minime, in general, intre 10 si 20 de grade. Cerul va avea innorari accentuate si se vor semnala averse, insotite si de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de apa vor fi local mai insemnate in jumatatea de sud a tarii si la munte si izolat vor fi conditii de grindina.