Reprezentantii "Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate" confirma ca s-au primit telefoane din partea unor reprezentanti guvernamentali pentru a participa la Guvern, in seara zilei de 17 august, "la discutii" despre eventuale mariri salariale pentru medici, se arata intr-un comunicat trimis redactiei.

Pozitia Aliantei Medicilor este ca discutiile despre maririle salariale trebuie sa aiba loc in cadrul unei agende clare, unde sa se discute pe solutii concrete de modernizare a sistemului de sanatate.

Din pacate, in lipsa comunicarii unei astfel de agende clare de discutii din partea Guvernului, suntem pusi in situatia de a declina invitatia la aceasta intalnire.

Dorinta noastra este sa putem performa un act medical de calitate pentru toti pacientii, din acest motiv este necesara o discutie serioasa cu Guvernul pe solutii concrete care sa conduca la modernizarea sistemului de sanatate din Romania.

De 25 de ani toate discutiile care s-au purtat cu Guvernul s-au facut in regim de avarie, fara un plan de actiune din partea Guvernului de modernizare a sistemului sanitar pe termen scurt, mediu si lung. Toate guvernele au impins problemele din santatate de la an la an, ajungandu-se la situatia grava de azi unde cadrele medicale pleaca cu sutele pe luna din Romania, spitalele raman fara personal iar oamenii devin din ce in ce mai bolnavi.

Realitatea cruda din spitalele de azi, unde doctorii ramasi nu au manusi, halate, medicamente sau ate de cusut pentru pacienti, a dovedit ca politicienii nu sunt in masura sa produca o reforma in sistemul sanitar. In consecinta, vom lua noi initiativa promovarii solutiilor de modernizare a sistemului de sanatate.

Profitam de aceasta ocazie pentru a comunica public ca am initiat consultari in randul membrilor Aliantei Medicilor pentru a concepe un plan concret de modernizare a sistemului sanitar pe care il vom aborda cu Guvernul in cel mai scurt timp.

Preocuparea noastra este sanatatea cetatenilor acestei tari si speram ca vom gasi deschidere din partea Guvernului pentru a discuta pe solutii concrete de imbunatatire a sistemului medical din Romania, astfel incat toti cetatenii sa se bucure de servicii medicale de calitate.

Multumim cu aceasta ocazie tuturor celor care s-au alaturat actiunii noastre. In mai putin de 2 ore azi, de exemplu, grupul de pe Facebook a crescut cu peste 2.000 de membri, iar primul comunicat de pe pagina oficiala deja a avut peste 25.000 de vizualizari.

Scopul principal al Aliantei Medicilor este de a coaliza atat cadre medicale cat si pacienti pentru a sustine modernizarea sistemului de sanatate din Romania, astfel incat pacientii sa se bucure de servicii de cea mai buna calitate, iar medicii de conditii optime sa isi poata desfasura activitatea performant, in folosul pacientilor.

Toti cei care doresc sa se alature "Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate" o pot face pe grupul https://www.facebook.com/groups/1667018620201805/ sau dand Like paginii https://www.facebook.com/AliantaMedicilor