Intervalele cu instabilitate atmosferica accentuata vor continua, marti, iar valorile termice vor marca o scadere in majoritatea regiunilor, astfel ca vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in Moldova, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 18 si 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade. Temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce mai pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse in zonele deluroase si montane, dar si in nordul, centrul si estul teritoriului si pe arii mai restranse in rest. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, mai ales in zona de munte, 35...40 l/mp. Se vor mentine conditiile pentru caderi de grindina.

La Bucuresti, vremea va fi in general instabila, iar valorile termice diurne vor continua sa scada fata de ziua anterioara, urmand a se apropia de cele normale pentru aceasta perioada. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 17...18 grade. Cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales ziua, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Miercuri, vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata, ziua cu precadere in jumatatea de nord a teritoriului, iar noaptea, mai ales in sud-vest, centru si nord. Astfel, vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, cu precadere in zonele deluroase si montane, 35...40 l/mp.

Valorile termice diurne vor continua sa fie mai coborate decat mediile climatologice specifice acestei perioade in nord-vest, nord, centru si est, caracteritand o vreme racoroasa pentru acesta data, chiar rece in nord si nord-est, cu maxime ce se vor situa in general intre 18 si 30 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 10 si 19 grade.