Cei sapte tineri din Valeni acuzati ca au violat o fata de 18 ani au fost condamnati, luni, de Judecatoria Vaslui, la pedepse cuprinse intre 5 ani si opt luni si 8 ani si patru luni de inchisoare, precum si la plata unor daune morale de 50.000 de lei catre tanara, decizia instantei nefiind insa definitiva.

Tinerii condamnati pentru violFoto: Agerpres

Astfel, cea mai mare pedeapsa a primit-o Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din statia de autobuz din municipiul Vaslui, informeaza Mediafax.

El a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru viol in forma agravanta si patru ani pentru lipsire de libertate in mod ilegal, astfel ca va executa pedeapsa cea mai grea, de sapte ani, cu un spor de un an si patru luni, rezultand opt ani si patru luni de inchisoare.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avadanei si Petrica Ionut Bolboceanu au fost condamnati la sase ani de inchisoare pentru viol in forma agravanta si trei ani pentru lipsire de libertate in mod ilegal, astfel ca se aplica pedeapsa cea mai grea, de sase ani, cu un spor de un an, astfel ca vor avea de executat sapte ani de inchisoare.

Ionut Boicu, Alin Rotaru si Ioan Surleac, care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei, au primit cele mai mici pedepse, adica 5 ani de inchisoare pentru viol in forma agravanta si doi ani pentru lipsire de libertate, rezultand o pedeapsa de cinci ani si opt luni de inchisoare.

Sentinta Judecatoriei Vaslui in cazul celor sapte inculpati:

Silviu Ovidiu Burada - 8 ani si 4 luni de inchisoare

Paul Andrei Burlacu - 7 ani de inchisoare

Silviu Avadanei - 7 ani de inchisoare

Petrica Ionut Bolboceanu - 7 ani de inchisoare

Ionut Bogdan Boicu - 5 ani si 8 luni de inchisoare

Alin Dumitru Rotaru - 5 ani si 8 luni de inchisoare

Ioan Surleac - 5 ani si 8 luni de inchisoare

Cei sapte tineri nu au fost prezenti in sala de judecata, insa instanta a decis inlocuirea controlului judiciar in cazul lor cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie si urmand a fi pusa in aplicare de politisti.

Totodata, instanta a stabilit ca cei sapte tineri sa plateasca in solidar daune morale de 50.000 de lei tinerei violate.

La pronuntarea sentintei nu a fost prezenta nici tanara violata, care sustine luni examenul de bacalaureat.

In schimb, cateva zeci de persoane au fost prezente in fata Judecatoriei in asteptarea sentintei.

Cei sapte tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, au fost judecati sub control judiciar, fiind acuzati ca au sechestrat si violat, timp de mai multe ore, in noiembrie 2014, o fata de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital. Potrivit cercetarilor facute de catre anchetatori, adolescenta a fost abuzata sexual in doua randuri, in aceeasi seara, de catre cei sapte tineri.

Retinuti initial de catre politisti, cei sapte tineri au fost arestati preventiv de Judecatoria Vaslui la trei zile dupa viol. La inceputul lunii aprilie, aceeasi instanta a decis eliberarea, pe rand, din arest a celor sapte vasluieni acuzati de viol, fiind plasati in arest la domiciliu. In 19 iunie, Judecatoria Vaslui a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul celor sapte.

In 23 iunie, in urma unei sesizari facute de Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), CSM a sesizat Inspectia Judiciara sa faca verificari privind eliberarea din arest a celor sapte tineri.