Starea de nervozitate a medicilor, care asteapta majorari salariale, este atat de mare incat se poate ajunge la situatii incontrolabile, iar daca nu va fi un consens in urma negocierilor, s-ar putea sa fie consecinte mai grave decat greva, a spus dr. Florin Chirculescu, dupa discutii la Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino", dr. Florin Chirculescu, a declarat luni, dupa ce a discutat cu reprezentantii Ministerului Sanatatii , ca trebuie luate hotarari inaintea termenelor legale prin care se poate ajunge la greva.

"Starea de nervozitate este atat de mare incat se poate ajunge la situatii incontrolabile. Sunt lucruri mult mai grave decat greva, putem sa nu ajungem la un consens, dar asta inseamna ca peste patru ani nu vor mai fi 13.500 de medici in spitale, s-ar putea sa mai ramana 6.000, ceea ce este o consecinta cu mult mai grava decat o greva", a spus dr. Florin Chirculescu, seful Sectiei de chirurgie toracica de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

El a precizat ca decidentii din sistemul sanitar trebuie sa majoreze salariile medicilor, pentru ca acestia sa poata desfasura o activitate in coditii normale.

Oficiali ai Ministerului Sanatatii au declarat, pentru Mediafax, ca la intalnirea de luni s-a discutat despre cresteri salariale, din toamna, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

"Se doreste ca aceste majorari sa se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru ca trebuie sa se discute cu Ministerul de Finante, dar aceste majorari vor fi substantiale", au spus sursele citate.

Peste 16.000 de medici au aderat la un grup de initiativa creat pe Facebook, unde discuta despre salariile mici din sistemul sanitar, dar si despre o posibila greva generala.Grupul se numeste "Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!" si numara peste 16.200 de membri.