Procesul celor sapte tineri din Valeni, acuzati de viol, a ajuns aproape de un prim verdict, o sentinta a Judecatoriei Vaslui fiind asteptata pentru luni, informeaza Agerpres.

Vineri, intr-o sedinta care a durat aproape 9 ore, instanta vasluiana a finalizat audierea atat a celor sapte tineri, care sunt acuzati ca in noiembrie 2014 au violat o eleva, cat si a victimei acestora.

In cadrul sedintei de vineri, care a fost secreta, cu usile inchise, a fost audiat si un martor.

Sedinta a fost intrerupta de mai multe ori, avocatii tinerilor acuzati de viol solicitand recuzarea judecatorului de sedinta.

Pe de alta parte, pe parcursul zilei, in fata Judecatoriei Vaslui, sustinatorii acuzatilor si cei ai victimei s-au certat, proferand injurii unii la adresa altora. Acestia au fost la un pas de a se incaiera, dar au fost despartiti de fortele de ordine.

Eleva violata de cei sapte tineri beneficiaza de sedinte de consiliere psihologica oferite gratuit de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.

Pe 10 noiembrie 2014, in jurul orei 19,00, eleva s-a intalnit in municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit sa o conduca acasa cu masina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un camp din apropierea localitatii Valeni, unde si-au mai chemat alti patru prieteni care au intretinut raporturi sexuale cu eleva impotriva vointei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt camp din apropierea localitatii Moara Domneasca, unde a mai fost chemat un tanar care a fortat victima sa intretina raporturi sexuale pana cand aceasta si-a pierdut starea de constienta.

Cei sapte tineri au fost trimisi in judecata pe 8 decembrie 2014, sub acuzatia de viol si lipsire de libertate, toti in stare de arest preventiv.