Actiunile chinezesti au fost si luni in teritoriu negativ, investitorii temandu-se ca Beijingul ca lasa yuanul sa se deprecieze si mai mult, in ciuda declaratiilor oficiale ale bancii centrale ca nu mai exista motive sa-l lase si mai jos, scrie Reuters.

Indexul celor mai importante companii, CSI 300, a scazut cu 0,5, pana la 4.054 puncte pana la finele sedinteli de dimineata, in timp de Shanghai Composite Index a alunecat usor, condemnand o reducere cu 0,1 pp.

Banca centrala incearca de cateva zile sa consolideze yuanul si sa calmeze investitorii din toata lumea, nervosi de neasteptata devalorizare a monedei cu 2% martea trecuta.

Yuanul nu a consemnat modificari majore vineri si luni, dar analistii din piata apreciaza ca moneda va suporta in continuare presiuni de devalorizare in actualele conditii economice.

“INvestitorii nu sunt entuziasti sa intre in piata daca anticipeaza ca yuanul se va deprecia si mai mult pe termne lung”, a declarat Reuters Steven Leung, directorul UOB Kay Hian din Hong Kong.