Tarifele la cazarea pe litoral incep sa scada de luni, 17 august, pentru inceput cu cel putin 10%. Dupa 20 august scaderea va ajunge la 30%, iar din 1 septembrie programul social "Litoralul pentru toti" va aduce tarife si mai mici. Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc anunta ca statiunile care vor oferi cele mai multe locuri la preturi reduse sunt Jupiter si Venus si Saturn.

"Sarbatoarea Sfintei Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Spre deosebire de anii precedenti, sarbatoarea cade sambata, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face sa fie un sfarsit de saptamana obisnuit din punct de vedere al incasarilor pe litoral. Dupa aceasta data, tarifele incep sa se diminueze treptat, astfel ca dupa 20 august scaderea va ajunge la 30%", a declarat, intr-un comunicat de presa, Dragos Raducan, prim-vicepresedintele executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Astfel, la un hotel de 2* din Mamaia tariful va fi cuprins intre 85 de lei si 98 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, la 3* - intre 93 lei si 145 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4* - intre 120 lei si 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, potrivit aceleiasi surse.

In sudul litoralului, turistii se pot caza din 20 august la un hotel de 2* platind intre 45 lei si 80 lei pe noapte, fara mic dejun, intre 73 lei si 125 lei pe zi de persoana la hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4* vor achita pentru o noapte intre 130 lei si 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus.

Programul Litoralul pentru toti

In perioada 31 august - 11 octombrie, va puteti cumpara vacanta la preturi reduse prin programul "Litoralul pentru Toti", tarifele fiind cuprinse intre 159 lei si 605 lei de persoana pe sejur, conform site-ului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Tarifele maximale pentru sejururi All Inclusive de cinci nopti/persoana, ajung pana la 765 lei/persoana pentru un hotel de 3 stele, in timp ce pentru un hotel de 5 stele, pretul unui astfel de sejur ajunge la 985 lei/persoana.

Pentru sudul litoralului (statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru aceasta editie (sejur sase nopti/persoana) ajung pana la 159 lei/ persoana la un hotel de o stea, fara mic dejun. La un hotel de 5 stele, pretul unui sejur este de 469 lei/persoana, cu mic dejun.