Debitul Dunarii la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, va fi in scadere pana la valoarea de 2.300 metri cubi/secunda, in prima zi a intervalului, dar ulterior va fi in crestere pana la valoarea de 2.600 metri cubi/secunda, situandu-se in continuare sub media multianuala a lunii august, de 4.300 metri cubi/secunda, releva prognoza hidrologica realizata de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 16 - 23 august 2015, scrie Agerpres.

In aval de Portile de Fier, debitele vor fi in scadere in prima parte a intervalului, iar in a doua parte, in crestere pe sectorul Gruia-Vadu Oii si relativ stationare pe sectorul Braila-Tulcea.

n ceea ce priveste debitele raurilor din tara, acestea vor fi in crestere, in prima parte a intervalului de prognoza datorita precipitatiilor prognozate si propagarii, iar in a cea de-a doua parte vor fi in general in scadere, exceptand cursurile inferioare ale raurilor mari, unde vor fi in crestere prin propagare.

Meteorologii au emis duminica o avertizare de vreme rea, valabila in toata tara, in intervalul 16 august, ora 23,00 - 18 august, ora 23,00.

"Temperaturile scad semnificativ in zilele urmatoare. Maine (luni, 17 august n.r.), maximele se vor incadra intre 23 si 33 de grade la nivelul intregii tari, cu cele mai ridicate valori in sud-estul tarii, iar marti maximele vor fi, in general, intre 19 si 29 de grade Celsius.

Scaderea temperaturii va continua pana joi, in data de 20 august, cand vom avea temperaturi maxime cuprinse intre 19 si 26 de grade Celsius, ceea ce inseamna valori cub cele normale pentru aceasta perioada. La noapte va ploua mai mult in partea de sud-vest a tarii, iar luni si marti vor fi ploi efective in toata tara", a declarat duminica, pentru Agerpres, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Ploile vor avea si caracter torential, iar in 24 de ore se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20 de litri/mp si pe arii restranse, indeosebi in zonele de deal si de munte, 35 - 40 de litri /mp. De asemenea, vor fi si caderi de grindina.