Circulatia rutiera s-a intensificat in jurul amiezii pe DN1 intre Ploiesti si Brasov, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei (intre Nistoresti - Comarnic si Sinaia - Busteni), pe sensul de urcare, unde se circula in coloana cu 20 - 30 kilometri pe ora, anunta Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane. Pe A2 Bucuresti - Constanta traficul rutier se desfasoara fara probleme de fluenta, insa apar probleme pe DN39 Mangalia - Agigea, mai ales in zona statiunilor Eforie Nord, Eforie Sud si Mangalia, unde traficul este intens.

Trafic blocat in CapitalăFoto: AGERPRES

Pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei, pot fi utilizate urmatoarele variante alternative:

- catre Brasov: DN1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele;

- catre Sinaia: DN7 Bucuresti - Baldana, DN 71 Baldana - Targoviste - Fieni - Sinaia.

In zona Bran - Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti si in continuare pe DN73 Pitesti - Brasov, cu precizarea ca pe DN73 Campulung - Pitesti se executa lucrari, iar in mai multe puncte se circula pe o banda, alternativ, semaforizat.

Pe A2 Bucuresti - Constanta traficul rutier se desfasoara fara probleme de fluenta. Pana la aceasta ora, nu au fost semnalate blocaje sau coloane la statia de taxare de la Fetesti.

Politia reaminteste conducatorilor auto ca prin statia de taxare de la Fetesti se poate trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numarul 7577 - numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania).

Pe DN39 Mangalia - Agigea, traficul este intens mai ales in zona statiunilor Eforie Nord, Eforie Sud si Mangalia.

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa respecte regimul legal de viteza si sa pastreze distanta de siguranta in mers. In situatia in care coloanele de masini incetinesc sau opresc brusc, le recomandam, celor care le incheie, sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze in timp util. De asemenea, reamintim ca manevra de depasire este interzisa pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.