Administratorul unei societati comerciale din Eforie Sud a fost depistat ca, prin evaziune fiscala, a prejudiciat bugetul central cu peste 70.000 de lei si 21.500 de euro, in urma unor controale efectuate, vineri, de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Constanta si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), informeaza Agerpres.

Potrivit politistilor, administratorul unui complex comercial, in varsta de 63 de ani, nu a inregistrat in evidentele contabile banii incasati de la turisti, in perioada 4 iunie - 13 august, sume cu o valoare totala de peste 70.000 de lei.

Totodata, acesta a subinchiriat diferite spatii comerciale, incasand suma de 21.500 de euro, pe care nu a declarat-o la unitatea fiscala teritoriala.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Serviciului Economic din cadrul IPJ Constanta, fiind intocmit dosar sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala.

Pentru astfel de fapte, politistii au intocmit dosare penale si altor agenti economici.

Seful ANPC, Marius Dunca, a declarat, pentru Agerpres, ca la Eforie Nord, la bucatariile vilelor Alexandra si Petra au fost gasite, printre alte deficiente, produse expirate, in ambele cazuri fiind suspendata activitatea pana la remedierea neregulilor. Agentii economici respectivi au fost amendati cu cate 20.000 de lei.

"La una dintre vile, l-am pus pe bucatar sa guste preparatele si a zis ca el nu mananca asa ceva", a spus Dunca, mentionand ca ceea ce se petrece pe litoral este o bataie de joc, in primul rand fata de turisti.

Nereguli au fost gasite si la agentii economici de pe plaja, toti avand produse depozitate in conditii necorespunzatoare, fara sa se tina cont de indicatiile producatorilor. Acestia risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei.