Procurorii Tribunalului Bucuresti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a doi barbati de 32 si, respectiv, 33 de ani, pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor si tulburarea linistii si ordinii publice, informeaza Agerpres. Potrivit anchetatorilor, in seara de 8 august, cei doi inculpati au agresat fizic si au injunghiat cu un cutit victima in varsta de 31 de ani.

"In fapt, conflictul a izbucnit in momentul in care victima le-a atras atentia celor doi inculpati ca au aruncat o doza de bautura de jos. Cei doi l-au urmarit pe tanar, care se deplasa pe jos, insotit de prietena sa, l-au lovit si unul dintre inculpati i-a aplicat o lovitura de cutit", informeaza un comunicat al Parchetului Capitalei remis vineri.

Cei doi au fost prezentati vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pe o perioada de 30 de zile, dupa ce anterior, in urma unui complex de activitati, agresorii au fost identificati si depistati, unul pe raza judetului Mehedinti, iar altul in Bucuresti.

Tot pe 13 august, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB) a dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a doi barbati de 37 si, respectiv, 39 de ani, pentru savarsirea infractiunii de omor.

Potrivit PTB, in seara de 11 august, cei doi inculpati au aplicat multiple lovituri cu pumnii si picioarele unui barbat de 47 de ani, leziunile produse conducand la decesul acestuia.

"In seara de 11 august, in jurul orei 22,00, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a fost sesizata cu privire la faptul ca un barbat a fost gasit pe strada, in stare de inconstienta, cu leziuni la nivelul capului. Victima a decedat la scurt timp dupa aceea", se arata in comunicat.

Din cercetari s-a stabilit ca victima a consumat bauturi alcoolice impreuna cu cei doi inculpati, dupa care, in urma unui conflict spontan, acestia i-au aplicat lovituri cu pumnii si picioarele.

La fata locului s-au deplasat procurorul criminalist si ofiterii Serviciului Omoruri si Serviciului Criminalistic, care au efectuat cercetarea la fata locului. De asemenea au fost efectuate investigatii si audieri de martori.

Cei doi agresori au fost identificati, in cursul zilei de ieri fiind depistati si condusi la audieri, iar vineri au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare pe o perioada de 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de PTB si Serviciul Omoruri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.