Circa 250 de membri ai Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) participa joi, de la ora 9,00, la un miting de protest in fata sediului Ministerului Justitiei, cerand deblocarea de urgenta a posturilor vacante si achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului, scrie Agerpres.

Protestatarii fluiera din vuvuzele, scandeaza lozinci precum 'Jos, jos, ministrul mincinos!', 'Iesi afara, javra ordinara!' si agita pancarte pe care se poate citi: 'Muncim pe datorie', 'Si pe Cod portocaliu, tot in strada o sa fim' sau 'Cereti performante, iar voi ne dati restante'.

"Am iesit in strada pentru a-i solicita ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgenta a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuala numarul de posturi prevazute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. In prezent, sunt prevazute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante in mod constant in ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotarate de Guvernul si Parlamentul Romaniei in anul 2014 pentru personalul din structura de aparare nationala, care nu au fost pana acum achitate", a spus presedintele SNLP, Stefan Teoroc.

Acesta a precizat ca va merge sa depuna, pe parcursul protestului, o lista cu principalele revendicari la registratura Ministerului Justitiei. Conform calendarului de proteste, actiunea revendicativa este prevazuta sa se incheie la ora 11,00.

In plus, toti salariatii din penitenciare poarta, incepand de joi, banderole negre, in semn de sustinere a actiunilor declansate de SNLP.